fbpx
20. 3. 2018

Vinný lístek

Vína objednávejte buď na e-mailu rezervace@vinarium-brno.cz, nebo telefonicky na +420 607 678 131.

    • Bílá sudová vína suchá

    • Muškát Moravský + Müller Thurgau

      Popis

      • Cuvée odrůd Muškát Moravský a Müller Thurgau. Ve vůni objevíme čajovou růži, v chuti příjemný náznak mandlí.

      Provenience

      • Vinařství Suchyňa, Rakvice

      Analytika

      • Alkohol: 13,0 %

       

    • Oranžová vína

    • Rulandské šedé, výběr z hroznů, 2016

      Popis

      • Jantarový odlesk v číši. Opojná vůně kvetoucího žita, vosku, medové plástve, sušeného ovoce a karamelu. Chuť plná, s jemným tříslem, extraktivní s dlouhou dochutí. Kořenité tóny chuti připomínají kandovaný pomeranč, grapefruit, sušené meruňky, med a žitného chleba.
      • Víno bylo vyrobeno bez použití síry, bez chemického školení i filtrace technologií známou již více než 8 000 let.
      • Více o oranžovém víně se dozvíte v rozhovoru s ředitelem vinařství Jaroslavem Suským.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Bořetice

      Analytika

      • Alkohol: 13,5 %
      • Kyseliny: 4,8 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,8 g/l
      • Bezcukerný extrakt: 24,2 g/l

      Gastronomie

      • Rulandské šedé – Oranžové ročníku 2016 se krásně páruje s luxusními sýry.

       

      Více o výrobě oranžového vína

      Oranžové víno je termín, který se používá pro vína vyráběná starobylými gruzínskými technologiemi. Víno se vyznačuje temně žlutou (jako ranní moč), naoranžovělou, ryšavou a někdy až měděnou barvou. Ve vůni jsou charakteristické tóny různého sušeného ovoce, sušených květin, oříšků, pomerančů. Chuť je robustní a nezvyklá, můžou se projevovat až slané, či umami tóny.

      Základní technologie spočívá v dlouhé maceraci hroznů určených pro výrobu bílých vín, neřízené fermentace a další dlouhé, až několika měsíční maceraci již prokvašené suroviny (rmutu), optimálně v kameninové nádobě (kvevri) zakopané v zemi. Teprve potom se surovina lisuje a s minimálním (a jediným podílem SO2) se stáčí bez dalšího krášlení a filtrace do láhve. Z této technologie vychází jak biodynamické vinařství, tak vinaři autentisté, či někteří bio vinaři. Zdroj: Znalec vín.

    • Bílá vína suchá

    • Rulandské bílé, pozdní sběr, 2015

      Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Ocenění

      • Silber – Poysdorfer Weinparade
    • Chardonnay (In fermentum), pozdní sběr, 2015

      Rodinné vinařství Košut, Prušánky

    • Müller Thurgau, zemské, 2016

      Vinařství Němec, Čejkovice

    • Veltlínské zelené, jakostní, 2017

      Rodinné vinařství Košut, Prušánky

    • Sauvignon blanc, pozdní sběr, 2017

      Vinařství Hradil, Čejkovice

    • Rulandské bílé, jakostní, 2017

      Popis

      • Barva je krásně zlatožlutá připomínající odlesky slunce. Ve vůni je příjemně lehké s chlebovými tóny, které jsou podepřeny aromatem tropických plodů. V chuti je víno lehké, ale zároveň i plné a vysoce minerální. To vše v kombinaci s dochutí medových tónů nebo žlutého grepu.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Prušánky, trať Úlehle

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 6,4 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,5 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme k jídlům ze světlých mas a k zelenině.
    • Müller Thurgau, jakostní, 2017

      Popis

      • Víno je žluté až zlatavé barvy. Má jemnou, lehce muškátovou vůni růžových poupat. V chuti je harmonické, měkčí, středně plné s náznakem mandlí a příjemným obsahem minerálních solí.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Prušánky, trať Úlehle

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 5,3 g/l
      • Zbytkový cukr: 1,4 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme k masovým mísám a letním salátům.
    • Muškát moravský, jakostní, 2018

      Popis

      • Víno zlatozelenožluté barvy s květinovo muškátovou vůní a v chuti s lehkým náznakem citrusových plodů. V chuti je harmonické, vysoce minerální s příjemnou harmonií svěží limetkové kyselinky.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Moravská Nová Ves, trať Stará hora

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %
      • Kyseliny: 5,1 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,5 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme k drůbeži, lehkým sýrům a letní pohodě.
    • Fresh, zemské, 2017

      Popis

      • Cuvée Müller Thurgau a Veltlínské zelené. Lehké „fresh“ víno vhodné k letním večerům s vyhlídkou na západ slunce.

      Provenience

      • Víno PERK, Miroslav

       

    • Veltlínské zelené, jakostní, 2018

      Popis

      • Barva vína je světle žlutá se zelenými odlesky, ve vůni je mírně květinkově decentní s muškátově mandlovými tóny. V chuti je plné s mírnou kořenitou slaností podpořené cukrovým melounem.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Moravská Nová Ves, trať Vinohrady

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %
      • Kyseliny: 4,7 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,3 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme k jídlům ze světlých mas a zelenině.

       

      Nevyznáte se v analytice? Náš Blog pomůže!

    • Rulandské bílé, pozdní sběr, Robustus, 2018

      Popis

      • Víno zlatavě nažloutlé barvy s velmi intenzivním vanilkovocitrusovým aroma a s mohutnou dubověkořenitou plnou chutí a svěží pomerančovou kyselinkou. ROBUSTUS – Z dubového dřeva.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Prušánky, trať Úlehle

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %
      • Kyseliny: 5,6 g/l
      • Zbytkový cukr: 6,5 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme k vepřovému masu a uzeným rybám.

      Ocenění

      • Silver Medal – Vinex 2019
      • Gold – Den vína 2019 Buchlovice
    • Tramín červený, pozdní sběr, 2018

      Popis

      • Intenzivní plné víno s jiskrně zlatožlutou odrůdovou barvou s jantarovými odstíny. Bohatá, typicky odrůdově kořenitá vůně květu fialky a pivoňky podtržená tóny zázvoru doprovázená ovocným nádechem čajové růže. Velmi příjemná extraktivní chuť s širokou škálou ovocností hrozinek, tropického a kompotovaného ovoce s kořenitou dochutí sametové růže.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Moravská Nová Ves, trať Stará hora

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 5,6 g/l
      • Zbytkový cukr: 7,5 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme k jídlům ze světlého masa a zelenině.

      Ocenění

      • Zlatá medaile Vinum Juvenale 2018 – vítěz kategorie
      • Stříbrná Medaile – Festwine 2019
      • Silber – Weinparade Poysdorf 2019
    • Pálava, MZV, 2018

      Provenience

      • Vinařství Rathouzský, Moravské Bránice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Znojemská, obec Moravské Bránice

      Analytika

      • Alkohol: 14,0 %
      • Kyseliny: 5,1 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,4 g/l
      • Cukernatost hroznů při sběru: 23,8 °NM (víno na úrovni pozdního sběru)
    • Rulandské bílé, MZV, 2018

      Popis

      • Víno zlatavé barvy s vůní zralého banánu a chlebové kůrky. V chuti je plné a silně extraktivní.

      Provenience

      • Vinařství Rathouzský, Moravské Bránice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Znojemská, obec Moravské Bránice

      Analytika

      • Alkohol: 14,0 %
      • Cukernatost hroznů při sběru: 24,0 °NM (víno na úrovni přívlastku výběr z hroznů)

      Gastronomie

      • Můžeme podávat k sýrům a telecímu masu.

       

      Nevyznáte se v přívlastcích? Náš Blog pomůže!

    • Veltlínské zelené, MZV, 2018

      Provenience

      • Vinařství Rathouzský, Moravské Bránice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Znojemská, obec Moravské Bránice

      Analytika

      • Alkohol: 13,0 %
      • Cukernatost hroznů při sběru: 21,5 °NM (na úrovni pozdního sběru)

       

      Nevyznáte se v přívlastcích? Náš Blog pomůže!

    • Chardonnay/Rulandské bílé, pozdní sběr, 2017

      Popis

      • Příjemné víno s odstínem barvy bílého zlata. Vůně intenzivní, plná, harmonická. Dominují tóny pečené hrušky, kdoulí, manga s nádechem sušeného ananasu a akátového medu. Chuť čistá, plná, dlouho doznívající, jemně kořenitá s elegantní kyselinkou.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Bořetice, trať Terasy

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 6,5 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,6 g/l
      • Bezcukerný extrakt: 20,8 g/l

      Ocenění

      • Epikuros – Silver Medal 2019
    • Rulandské šedé, jakostní, 2016

      Popis

      • Žlutozlatý odlesk v číši. Opojná vůně kvetoucího žita, vosku a čerstvé medové plástve. Chuť plná, extraktivní. Víno je harmonické a vláčné. Má kořenité a čisté tóny kúry pomeranče , grapefruitu, meruňky, medu a žitného chleba s dlouhou a příjemnou dochutí.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Bořetice

      Analytika

      • Alkohol: 14,0 %
      • Kyseliny: 5,7 g/l
      • Zbytkový cukr: 2,3 g/l
      • Bezcukerný extrakt: 21,7 g/l
    • Ryzlink vlašský, MZV, 2018

      Popis

      • Toto víno můžete koupit pouze u nás. Jako jediní v ČR prodáváme vína tohoto mikrovinaře.

      Provenience

      • Josef Šedivý, Strachotín

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Strachotín, trať U hřiště

      Analytika

      • Alkohol: 13,5 %
      • Kyseliny: 6,0 g/l
      • Zbytkový cukr: 2,3 g/l
      • Cukernatost hroznů při sběru: 23 °NM (víno na úrovni pozdního sběru)
    • Ryzlink rýnský, pozdní sběr, 2017

      Popis

      • Žlutá barva se zlatými odlesky. V chuti je vyvážené a harmonicky sladěné.

      Provenience

      • PPS vinařství, Strachotín

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Strachotín, trať Šusfeldy

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %

      Gastronomie 

      • Můžeme podávat k uzenému úhoři.

       

      Jaké jídlo k tomuto vínu? Náš Blog napoví!

    • Sauvignon, pozdní sběr, terroir Pálava, 2018

      Popis

      • Víno zlato žluté barvy se zelenkavými odlesky. Nasládlé tóny angreštové marmelády a broskvového kompotu. Chuť  je dlouhá, svěží, s výraznou stopou minerálů.

      Provenience

      • Vinařství Bronislav Vajbar, Rakvice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Bavory, trať Maliny

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 5,9 g/l
      • Zbytkový cukr: 4,8 g/l

      Ocenění

      • Zlatá medaile – Valtické vinné trhy 2019

       

    • Bílá vína polosuchá

    • Sauvignon, zemské, 2016

      Vinařství Němec, Čejkovice

    • Chardonnay, pozdní sběr, 2015

      Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Ocenění

      • Zlatá medaile – Salon vín ČR 2017
      • Gold – Poysdorfer Weinparade
      • Silver – AWC Vienna 2017
    • Sauvignon, pozdní sběr, 2016

      Rodinné vinařství Košut, Prušánky

    • Rulandské šedé, výběr z hroznů, 2017

      Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Ocenění

      • Zlatá – Poysdorfer Weinparade
      • Bronzová – Great American 2018
      • Bronzová – Finger Lakes 2018
    • Frankovka rosé, zemské, 2017

      Vinařství Němec, Čejkovice

    • Sylvánské zelené, pozdní sběr, 2018

      Popis

      • Příjemné minerální víno žlutozelené barvy s jemnou květinovou vůní rozkvetlé louky s typickou vegetativností a jemnou pikantností angreštu. V chuti je příjemně extraktivní, plné, odrůdově lehce kořenité s nádechem minerálních solí a s ovocnou dochutí vyzrálého angreštu.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Moravská Nová Ves, trať Stará hora

      Analytika

      • Alkohol: 13,0 %
      • Kyseliny: 5,7 g/l
      • Zbytkový cukr: 9,1 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme ke kuřeti na grilu, vepřovému masu nebo ke králíkovi.

      Ocenění

      • Zlatá medaile – Valtické vinné trhy 2019
      • Zlatá medaile – Vinum Juvenale 2019 – vítěz kategorie
      • Zlatá medaile – Weinparade Poysdorf 2019
      • Stříbrná medaile – Finger Lakes IWC 2019
      • Bronzová medaile – Great American IWC 2019
    • Rulandské šedé, výběr z hroznů, 2018

      Popis

      • Víno zlatavé barvy s vůní zralého banánu a chlebové kůrky. V chuti je plné a silně extraktivní.

      Provenience

      • Sklep Maryša, Šitbořice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Nikolčice, trať Zece

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 7,9 g/l
      • Zbytkový cukr: 10,8 g/l

      Gastronomie

      • Můžeme podávat k sýrům a telecímu masu.
    • Saint Laurent, MZV, klaret, 2019

      Popis

      • Víno se sytě růžovou barvou s vůní zralých malin a jahod. V chuti je svěží a smetanové.

      Provenience

      • PPS vinařství, Strachotín

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Strachotín

      Analytika

      • Alkohol: 11,5 %

      Gastronomie 

      • Můžeme podávat ke štrůdlu s malinovou omáčkou a šlehačkou.

       

      Co je to klaret? Náš Blog odpoví.

    • Pálava, MZV, 2018

      Popis

      • Víno boří mýtus, že Pálava musí být pouze sladká. Vůně čajové růže a příjemná chuť mandlí odkrývá pravou podobu této naší nejznámější odrůdy.

      Provenience

      • Josef Šedivý, Strachotín

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Popice, trať Sonberk

      Analytika

      • Alkohol: 14 %
      • Kyseliny: 5,9 g/l
      • Zbytkový cukr: 9,3 g/l
      • Cukernatost hroznů při sběru: 23 °NM (víno na úrovni pozdního sběru)
    • Sauvignon, výběr z hroznů, 2018

      Popis

      • Víno zelenožluté barvy s vůní černého rybízu. V chuti orientální ovoce, harmonické, plné.

      Provenience

      • Sklep Maryša, Šitbořice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Nikolčice, trať Podlétně

      Analytika

      • Alkohol: 13 %
      • Kyseliny: 7,7 g/l
      • Zbytkový cukr: 10,6 g/l
    • Chardonnay, výběr z hroznů, 2013

      Provenience

      • Vinařství Kněží Hora, Bzenec

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast slovácká, obec Strážnice, trať Horní Hory

      Analytika

      • Alkohol: 14 %
      • Kyseliny: 8,4 g/l
      • Zbytkový cukr: 13,1 g/l
    • Aurelius, výběr z hroznů, 2018

      Popis

      • Vína rodinného vinařství Fabičovic se vyznačují výraznou aromatikou. Ve vůni objevíme lipové a ovocné tóny, v chuti jablkové a kořenité tóny. Tato vskutku moravská odrůda vznikla křížením Neuburské x Ryzlink rýnský ve šlechtitelské stanici Perná.

      Provenience

      • Josef Fabičovic, Hlohovec

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Hlohovec

      Analytika

      • Alkohol: 11,5 %
    • Ryzlink vlašský, pozdní sběr, 2018

      Provenience

      • Václav Suchyňa, Rakvice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická obec Rakvice, trať Trkmansko

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %
    • Bílá vína polosladká

    • Rotgipfler, zemské, 2017

      Popis

      • Vzácná odrůda („Červenošpičák“), kterou dnes pěstují pouze ve vinařství PERK v Miroslavi.
      • Mladé, nevtíravé víno s vyváženou kyselinkou a zbytkovým cukrem. Voní po čerstvých broskvích a tropických citrusech. V chuti se prolínají ovocité tóny šťavnatých broskví a nektarinek.

      Provenience

      • Víno PERK, Miroslav

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Znojemská , obec Miroslav, trať Weinperky

      Analytika

      • Alkohol: 10,0 %
      • Kyseliny: 7,7 g/l
      • Zbytkový cukr: 18,0 g/l

      Gastronomie

      • Hodí se k červenému i drůbežímu masu či mořským plodům.
    • Pálava, výběr z hroznů, 2018

      Popis

      • Výrazný buketní tón s limetkou a stopami medu. Chuť je příjemně nasládlá a bohatá.

      Provenience

      • Vinařství Hradil, Čejkovice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Čejkovice

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 4,6 g/l
      • Zbytkový cukr: 18 g/l
    • Irsai Oliver, jakostní, 2018

      Popis

      • Výrazná vůně muškátových květů s nádechem citrusových až medových tónů. Chuť je extraktivní s kyselinou sladěnou se zbytkovým cukrem a příjemnou kořenitou dochutí do citrusové kůry.

      Provenience

      • PPS vinařství, Strachotín

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Popice, trať Šusfeldy

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %

      Gastronomie 

      • Můžeme podávat ke kořeněným úpravám drůbežího masa a ryb.
    • Červená sudová vína suchá

    • Cabernet Moravia

      Popis

      • Tělnaté a plné víno tmavě rubínové barvy. V chuti výrazné tóny černého rybízu podtržené nápadnou tříslovinou. Víno bylo vyšlechtěno v Moravské Nové Vsi Lubomírem Glosem křížením Cabernet Franc x Zweigeltrebe.

      Provenience

      • Vinařství Horáček, Rakvice

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
    • Červená vína suchá

    • Cabernet Sauvignon, pozdní sběr, 2016

      Rodinné vinařství Košut, Prušánky

    • Frankovka, jakostní, 2017

      Popis

      • Barva vína je lehce rubínová. Ve vůni objevíme lehce skořicové a kořeněné tóny nebo kompot z lesních plodů. V chuti je příjemné, lehčí, ale plné, s typicky odrůdovou chutí papriky a kouřovou dochutí.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Moravská Nová Ves, trať Stará hora

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %
      • Kyseliny: 5,5 g/l
      • Zbytkový cukr: 1,2 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme podávat k tmavým masům, pikantnímu vepřovému nebo plísňovým sýrům.
    • Modrý Portugal, jakostní, 2017

      Popis

      • Víno tmavě červenorubínové barvy. Ve vůni se snoubí peckové ovoce připomínající třešně v čokoládě. V chuti je lehčí, harmonické se sladkou tříslovinkou a s jemnými náznaky kompotovaných lesních plodů.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Prušánky, trať Nechory

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 5,1 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,2 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme k vepřovým minutkám nebo hovězímu.
    • Zweigeltrebe, jakostní, 2017

      Popis

      • Víno tmavé rubínové barvy s jemnou vůní lesních ostružin. Chuti objevíme sušené trnky s jemnou tříslovinkou.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Moravská Nová Ves, trať Stará hora

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 5,3 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,5 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme podávat k tmavým masům, pikantnímu vepřovému nebo plísňovým sýrům.
    • Frankovka, zemské, 2016

      Vinařství Němec, Čejkovice

    • Dornfelder, pozdní sběr, 2015

      Popis

      • Výrazné, plné víno s tmavě granátovými jiskřičkami v očích démonů na dně číše. Plné, výrazné, avšak jemné aroma černého bobulového ovoce s nádechem moruší, ostružin a brusinek.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Bořetice, trať Terasy

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %
      • Kyseliny: 5,4 g/l
      • Zbytkový cukr: 1,5 g/l
      • Bezcukerný extrakt: 26,1 g/l

      Gastronomie

      • Doporučeno k srnčímu nebo jelenímu ragů, pokrmům z pernaté zvěře nebo k ementálu.
    • Svatovavřinecké, pozdní sběr, 2015

      Popis

      • Jiskrné víno rubínových odstínů s kořenitou vůní višní a třešňové kůry, která zabalená v nádechu kouře z dubového dřeva. Chuť charakterní a pevná, v níž se snoubí tóny višní, svěží kyselinky a příjemného třísla.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Bořetice, trať Terasy

      Analytika

      • Alkohol: 11,5 %
      • Kyseliny: 4,7 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,3 g/l
      • Bezcukerný extrakt: 24,7 g/l

      Gastronomie

      • Víno se krásně páruje s paštikami, pikantními sýry, či tmavým masem.

      Ocenění

      • Stříbro FESTWINE 2016
      • Stříbro AWC Vienna 2016
      • Bronz EPICURE 2016
      • Zlato SSRKH Bořetice

       

      Nevyznáte se v analytice? Náš Blog pomůže!

    • Frankovka, MZV, 2015

      Provenience

      • Vinařství Rathouzský, Moravské Bránice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Znojemská, obec Moravské Bránice

      Analytika

      • Alkohol: 13,5 %
      • Cukernatost hroznů při sběru: 23,0 °NM (víno na úrovni pozdního sběru)

       

      Nevyznáte se v analytice? Náš Blog pomůže!

    • Frankovka, MZV, 2017

      Popis

      • Plné, hutné a tvrdé víno s velmi výraznou tříslovinou.

      Provenience

      • Vinařství Rathouzský, Moravské Bránice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Znojemská, obec Moravské Bránice

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Cukernatost hroznů při sběru: 21,0 °NM (víno na úrovni pozdního sběru)
    • Cuvée Kácary, pozdní sběr, 2013

      Popis

      • Vlajková loď bořetického vinařství. Pečlivě sestavené cuvée z odrůd  Rulandské modré, Svatovavřinecké a André. Elegantní a harmonické víno s dlouhou a jemnou tříslovinou, tmavě rubínové barvy. Výrazné aroma třešní, višní, švestkových povidel, se stopou hořké čokolády.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Bořetice

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %
      • Kyseliny: 5,7 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,6 g/l
      • Bezcukerný extrakt: 28,5 g/l

      Gastronomie

      • Můžeme podávat ke steakům, zvěřině a grilovaným masům.
    • Svatovavřinecké, VOC, 2015

      Popis

      • Jiskrné víno rubínových odstínů barvy. Kořenitá vůně višní a třešňové kůry. Zabalená v nádechu kouře z dubového dřeva. Chuť charakterní pevná, v níž se snoubí tóny višní, svěží kyselinky a příjemného třísla.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Bořetice, trať Terasy

      Analytika

      • Alkohol: 11,5 %
      • Kyseliny: 4,7 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,3 g/l
      • Bezcukerný extrakt: 24,7 g/l

      Ocenění

      • Víno Jihomoravského kraje 2019
    • André, VOC, 2016

      Popis

      • Granátově červená barva. Tóny borůvek, příp. povidel. Chuť je plná, harmonická, se zralými tříslovinami a vyšší kyselinkou.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Bořetice, trať Kraví hora

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 5,7 g/l
      • Zbytkový cukr: 0,4 g/l
      • Bezcukerný extrakt: 30 g/l

       

      Nevíte co je VOC? Náš Blog odpoví.

    • Neronet, jakostní víno, 2017

      Popis

      • Výrazná vůně, připomínající ostružiny a černý rybíz. Vůně přechází do chuti vína s širokou kompozicí.

      Provenience

      • PPS vinařství, Strachotín

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Strachotín, trať Šusfeldy

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %

      Gastronomie 

      • Můžeme podávat k hovězímu mletému masu upravenému na otevřeném ohni.
    • Červená vína polosladká

    • Zweigeltrebe, pozdní sběr, Melleus, 2018

      Popis

      • Víno jemně červené barvy s výraznou čokoládoovocnou nasládlou vůní. V chuti jemně sirupově nasládlé. Melleus – sladký jako med.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Košut, Prušánky

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Slovácká, obec Moravská Nová Ves, trať Stará hora

      Analytika

      • Alkohol: 10,5 %
      • Kyseliny: 5,0 g/l
      • Zbytkový cukr: 18,8 g/l

      Gastronomie

      • Doporučujeme k ovoci a letnímu osvěžení.
    • Rubinet, MZV, 2018

      Popis

      • Víno vzniklo křížením Revolta x (Alibernet x André). Jemná chuť čokolády a karamelu.

      Provenience

      • Vinařství Hradil, Čejkovice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Čejkovice

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 5,5 g/l
      • Zbytkový cukr: 15 g/l
    • Franko Nero, cuvée, 2017

      Popis

      • Sytější inkoustová barva s rubínovým okrajem je způsobena spojením odrůd Frankovka a Neronet. Ve vůni je víno intenzivnější a komplexní, připomínající povidla a višně.

      Provenience

      • PPS vinařství, Strachotín

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Strachotín

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %

      Gastronomie 

      • Můžeme podávat ke kančímu masu s šípkovou omáčkou (a možná i se zelim).

      Ocenění

      • Bronz – Mikulovské vinné trhy 2018
    • Vína rosé sladká

    • Rulandské modré rosé, výběr z hroznů, 2018

      Popis

      • Víno lososové barvy s vůní malin a smetany. Chuť je příjemně sladká s jemnou kyselinkou.

      Provenience

      • PPS vinařství, Strachotín

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Popice, trať Unedy

      Analytika

      • Alkohol: 12,0 %
    • Bílá BIOvína suchá

    • Chardonnay, pozdní sběr, 2016

      Vinařství Válka, Nosislav

    • Bílá BIOvína polosuchá

    • Pálava, výběr z hroznů, 2016

      Vinařství Válka, Nosislav

    • Cuvée Bellus BIO, výběr z hroznů, 2016

      Vinařství Válka, Nosislav

    • Bílá BIOvína polosladká

    • Ryzlink rýnský, pozdní sběr, 2016

      Vinařství Válka, Nosislav

    • BIOvína rosé suchá

    • Cuvée La Guerre rosé, kabinetní, 2016

      Vinařství Válka, Nosislav

    • Červená BIOvína suchá

    • Cuvée Černý samet Reserve, pozdní sběr, 2015

      Vinařství Válka, Nosislav

    • Cuvée Přední Hora – Rouge, pozdní sběr

      Vinařství Válka, Nosislav

    • Ledová a slámová vína

    • Veltlínské zelené, ledové, 2016

      Popis

      • Jasně žlutavá barva se zelenými odlesky.

      Provenience

      • Vinařství Bronislav Vajbar, Rakvice

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Velkopavlovická, obec Nikolčice, trať U studánky

      Analytika

      • Alkohol: 8,0 %

      Gastronomie 

      • K rozjímání o nekonečném vesmíru.

      Ocenění

      • Zlatá – Král vín
    • Frankovka, slámové víno, 2015, sladké

      Rodinné vinařství Košut, Prušánky

    • André, slámové, 2013

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Analytika

      • Alkohol: 12,5 %
      • Kyseliny: 7,9 g/l
      • Zbytkový cukr: 10,8 g/l
      • Bezcukerný extrakt: 28,5 g/l

      Ocenění

      • Stříbrná medaile – Festwine 2016
    • Šumivá vína demi sec

    • Šárka, jakostní víno šumivé, 2018

      Popis

      • Sekt vyrobený metodou Charmat. Jemně svěží, s jemným něžným perlením. Vůni dominují tóny vyzrálých broskví, angreštu, kdoulí, lučního kvítí a medu. V chuti se jeví něžné sametové pohlazení, jež vybízí k dalšímu doušku.

      Provenience

      • Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice

      Původ

      • Víno z BIO vinic Rodinného vinařství Jedlička, Bořetice

      Analytika

      • Alkohol: 11,5 %

      Gastronomie 

      • Pro svěží a příjemné odpoledne.
    • Portská vína

    • Šaler červený, jakostní likérové víno, 2011

      Hledáte-li moravskou variantu k portskému vínu, toto je nejlepší volba!

      Vinařství Špalek, Nový Šaldorf

    • Šaler bílý, jakostní likérové víno, 2017

      Popis

      • Hledáte-li moravskou variantu k portskému vínu, toto je nejlepší volba!

      Provenience

      • Vinařství rodiny Špalkovy, Nový Šaldorf

      Původ

      • Oblast Morava, podoblast Znojemská

      Analytika

      • Alkohol: 17,0 %
    • Stadium Tawny Port

      Víno je vypěstované na vinicích v povodí řeky Douro v Portugalsku. Víno zrálo na dubových sudech po dobu 5 let.

    • Nealkoholická vína

    • Revine rosé, nealkoholické víno s přírodním oxidem uhličitým

      Popis

      • Odalkoholizované víno. Na tuto párty si určitě budete pamatovat! :o)

      Provenience

      • Vinselekt Michlovský, Rakvice

      Analytika

      • Alkohol: 0,0 %
x

K správnému fungování webu využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte. Více informací

Informace o souborech cookies

Co jsou cookies

Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Ukládá je internetový prohlížeč na žádost jednotlivých webových stránek, které si prohlížíte. Webové stránky si mohou zpětně vyžádat obsah souboru. Podle něj poznají, které stránky jste dříve navštívili nebo jestli máte nevyřízenou rezervaci. Cookies jsou nutné pro správné fungování většiny rozsáhlejších stránek na internetu.

Jaké typy souborů používáme

Analytické – umožňují sledovat návštěvnost stránek a využívání různých funkcí. Podle nich se snažíme naše stránky a služby zlepšovat, abyste námi byli spokojení.
Trackovací a remarketingové – pomáhají nám optimalizovat nabídku pro zákazníky a oslovit je v reklamních plochách na jiných webových stránkách.
Konverzní – slouží k vyhodnocení jak funguje reklama a různé cesty, jak se k nám uživatelé dostávají.

Vypnutí ukládání cookies

Běžné internetové prohlížeče umožňují ve svém nastavení vypnutí práce s cookies. Podívejte se do nápovědy ke svému prohlížeči a postupujte podle tam uvedených pokynů. Mějte na paměti, že s vypnutými cookies se může významně snížit komfort rezervace a případných dalších funkcí našeho webu.

Zavřít