fbpx

Degustace: Bořetice boří mýty

Datum:

11. 5. 2022

Čas:

19.00

Místo konání:

Vinný sklípek Vinárium

Jestli si vážně myslíte, že moravská vína jsou jen bílá, tak to jste pěkně na omylu. I naše červená vyhrávají prestižní soutěže ve Francii a jinde ve světě. Sorry jako! Přijďte se přesvědčit na vlastní chuťové pohárky. Poslední řízenou degustaci pod vlajkou Rodinného vinařství Jedlička povede enolog a člen mezinárodních porot Jaroslav Suský.

Degustační vzorky:

MORR, suché, pozdní sběr, 2017
Ryzlink rýnský, Terasy, suché, pozdní sběr, 2017: Zlato Best Wine Awards 2021, Stříbro FESTWINE 2021, Stříbro FESTWINE 2020, Seal of Approval AWC Vienna
Tramín červený, suché, pozdní sběr, 2020: Stříbro Víno Bojnice 2021
Pálava, suché, výběr z hroznů, 2020
Dornfelder, suché, pozdní sběr, 2018
Frankovka VOC, suché, 2018: Zlato Národní soutěž vín 2021, TOP 77 vín ČR 2021
Cuvée Kácary, suché, pozdní sběr, 2018: Bronz Best Wine Awards 2021, Stříbro Král vín ČR 2020, Stříbro FESTWINE 2021, Stříbro Promenáda č. vín 2020, Stříbro Weinparade Poysdorf 21, Seal of Approval AWC Vienna, TOP 77 vín ČR
Cuvée Tůfary, suché, pozdní sběr, 2018: Zlato Národní soutěž vín 2021, Zlato Promenáda č. vín 2021, Zlato FESTWINE 2021, Zlato Biopotravina roku 2020, Stříbro Promenáda č. vín 2020, Stříbro AWC Vienna 2020, TOP 77 vín ČR
Cabernet Sauvignon, suché, pozdní sběr, 2016
Rulandské šedé, Oranžové víno, suché, výběr z bobulí, 2018

„S názorem, že naše podmínky „nejsou vhodné pro pěstování červených vín“ přišel asi jako první mladý pan inženýr Kraus v sedmdesátých či osmdesátých letech minulého století. Situaci popsal v jedné ze svých prvních knih. Mnohem později, už jako slovutný profesor, mi k tomu řekl: „Jaroslave, v té době se požadovalo splnit plán výroby na 105 %. Na kvalitě hroznů až tolik nezáleželo. Byla potřeba sklidit 5–10 kilogramů hroznů z každého keře. Cukernatost tedy jen výjimečně přesáhla 16 °ČNM.“ V dnešní době, kdy velká řada vinohradníků hledí na kvalitu nikoliv kvantitu a cukernatost přesahuje běžně 21 °ČNM, není problém vypěstovat ovoce konkurenceschopné jiným oblastem světa. Jak dobrá červená vína máme, nebudu komentovat. Stačí, když se ti, které to zajímá, podívají na mezinárodní úspěchy našich vinařů s červenými víny v zahraničních soutěžích.“ Celý rozhovor s Jarem Suským čtěte zde.

Jak jsme degustovali v roce 2018

Vstupné na místě: 629 Kč. V ceně vstupného jsou vzorky ryzího moravského vína, zasvěcený výklad, bohaté občerstvení a možnost nákupu degustovaných vín za stejnou cenu jako přímo na vinařství.

Místo konání:

Celkový počet míst: 20
  • Vinný sklípek Vinárium
  • Starobrněnská 13
  • Brno
  • Ulice mezi Zelným trhem a
  • Šilingrovým náměstím.
Sdílet
Přidejte si akci do kalendáře

K správnému fungování webu využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte. Více informací

Informace o souborech cookies

Co jsou cookies

Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Ukládá je internetový prohlížeč na žádost jednotlivých webových stránek, které si prohlížíte. Webové stránky si mohou zpětně vyžádat obsah souboru. Podle něj poznají, které stránky jste dříve navštívili nebo jestli máte nevyřízenou rezervaci. Cookies jsou nutné pro správné fungování většiny rozsáhlejších stránek na internetu.

Jaké typy souborů používáme

Analytické – umožňují sledovat návštěvnost stránek a využívání různých funkcí. Podle nich se snažíme naše stránky a služby zlepšovat, abyste námi byli spokojení.
Trackovací a remarketingové – pomáhají nám optimalizovat nabídku pro zákazníky a oslovit je v reklamních plochách na jiných webových stránkách.
Konverzní – slouží k vyhodnocení jak funguje reklama a různé cesty, jak se k nám uživatelé dostávají.

Vypnutí ukládání cookies

Běžné internetové prohlížeče umožňují ve svém nastavení vypnutí práce s cookies. Podívejte se do nápovědy ke svému prohlížeči a postupujte podle tam uvedených pokynů. Mějte na paměti, že s vypnutými cookies se může významně snížit komfort rezervace a případných dalších funkcí našeho webu.

Zavřít